Zelo nádivka

Autor: Maky Kuchařová HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 40 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
2 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Máte rádi nádivky? Vyzkoušejte ji oživit kyselím zelím, zlepší nejen chuť, ale dodá vám také vitamín C.

Ingredience

  • 3 rohlíky
  • 1 cibule
  • Nať jarní cibulky
  • Hrst kyselého zelí
  • 100 g uzeniny
  • 2 vejce
  • ½ hrnku mléka
  • 30 g másla + na vymazání formy
  • Sůl
  • Knorr černý pepř mletý z Vietnamu
  • petržel

Příprava

Rohlíky a uzené nakrájíme na kostičky. Smícháme s cibulí nakrájenou na nadrobno a nasekaným kyselým zelím.

Žloutky oddělíme od bílků, z těch vyšleháme se špetkou soli sníh.

V hrníčku si ohřejeme mléko s máslem a zalijeme suchou směs. Přidáme žloutky a vše smícháme. Ochutíme solí a pepřem, nasekanou petrželí.

Nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků.

Směs nandáme do předem máslem vymazané formy a dáme péct do trouby na 200 °C po dobu 30 minut. Dokud povrch nezezlátne. Zelo nádivku můžeme servírovat.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept