Znojemská omáčka s vepřovým masem

Autor: Maky Kucharova HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 90 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
6 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Snadná a chutná omáčka, jejíž hlavní ingrediencí je kyselá okurka, která jí dodávají nezaměnitelnou chuť. Znojemská omáčka, jinak také znojemská pečeně, se připravuje z vepřového masa, nejvhodnější je kýta nebo plec. Podává se s rýží nebo houskovým či karlovarským knedlíkem.

Ingredience

  • 800g vepřového masa (kýta/plec)
  • 1 ks cibule
  • 100g slaniny
  • 600 ml vývaru
  • 4 ks nakládané okurky
  • hladká mouka
  • sádlo
  • sůl, pepř, sójová omáčka
  • tlakový hrnec

Příprava

Maso naklepeme, z obou stran osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Zprudka orestujeme z obou stran v pánvi na sádle a odložíme na dno tlakového hrnce.

Ve výpeku z masa necháme restovat cibuli a přidáme slaninu, obojí pokrájené nadrobno. Když vše získá tmavě hnědou barvu, zalijeme vývarem, promícháme a vlijeme do hrnce na maso.

Maso by mělo být zcela ponořené, v případě potřeby přilijeme vodu. Přidáme sůl, pepř a sojovou omáčku, uzavřeme a vaříme asi 45 minut.

Poté maso vyjmeme, do omáčky přidáme sterilované okurky na plátky a zahustíme trochou vody s hladkou moukou.

Necháme ještě asi 10 minut provařit, dochutíme, vrátíme zpět maso a necháme prohřát.

Podáváme s rýží.

Tip na závěr : Dobrou chuť!

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept