Škvarková pomazánka, to je dobrota! Když si ji namažete na čerstvý chleba, můžete ji jíst k snídani, obědu i večeři a nikdy se neomrzí! Jak na pravou škvarkovku? Máme pro vás základní recept i několik dalších tipů na vylepšení.
Recept na škvarkovou pomazánku
Na pravou škvarkovou pomazánku si připravte následující ingredience: čerstvé, ale studené škvarky, jednu červenou cibuli, 2 kyselé okurky, 3 vajíčka uvařená natvrdo, 2 lžíce plnotučné hořčice a sůl, případně pepř nebo chilli. A jak na to? Tady je recept, jak na lahodnou škvarkovou pomazánku.
Hotovou pomazánku podávejte na krajíci čerstvého chleba, s bagetkou anebo na opečeném toustovém chlebu.
Jak škvarkovou pomazánku vylepšit?
- Chléb s pomazánkou posypejte čerstvou jarní cibulkou nakrájenou na jemná kolečka.
- Můžete podávat dozdobenou naloženými chilli papričkami.
- Nezapomínejte na čerstvé bylinky, jako je pažitka nebo petrželka – stačí jimi namazaný chléb lehce posypat. Můžete použít i polníček.
- Zkuste do pomazánky přidat i dva stroužky prolisovaného česneku.
- Pokud máte rádi čerstvou zeleninu, klidně do pomazánky přidejte najemno nakrájenou červenou papriku nebo pomazánku dozdobte na kolečka nakrájenými ředkvičkami.
Rychlé a poctivé pomazánky jsou velmi vděčné, protože je hravě namažete na chleba a máte bleskovou večeři nebo sytou snídani. Vyzkoušejte naše další recepty na pomazánky, které vás určitě osloví.