Příprava
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Květák rozebereme na malé růžičky. Celer a černý kořen oloupeme a nakrájíme na malé kostičky.
Zeleninu vložíme do pekáčku, zakápneme olejem, přidáme kmín a dobře promícháme. Pečeme asi dvacet minut.
Troubu snížíme na 150 stupňů. Rajčata rozpůlíme, naolejujeme a položíme slupkou dolů na plech vyložený pečícím papírem. Přihodíme k nim také půlku scezené cizrny. Pečeme asi dvacet minut.
Zbytek cizrny umixujeme v mixéru spolu s citronovou šťávou a kúrou a tahini. Přidáme olivový olej a umícháme hummus.
Upečený celer, květák a černý kořen naservírujeme na talíře. Obložíme je rajčaty s upečenou cizrnou a ozdobíme řeřichou a natrhaným baby špenátem. Servírujeme se štědrou porcí hummusu.
Diskuse k receptu (0)
Nový komentář