Bílková poleva na perníčky aneb jak na efektní zdobení perníčků

Autor: Matapece HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 15 minut Doba přípravy
Střední Obtížnost
12 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Bílá poleva krásně dozdobí perníčky, které budou nejen úžasně vypadat, ale i skvěle chutnat. Mrkněte také na jednoduchý, ale spolehlivý recept na tradiční vánoční perníčky.

Ingredience

  • 1 bílek (30g)
  • 180g cukr moučka
  • 1/2 lžičky citrónové šťávy

Příprava

Bílek dáme do misky a postupně zašleháváme elektrickým šlehačem cukr a nakonec i citrónovou šťávu. V polevě nesmí zůstat žádné hrudky.

Polevu si přendáme do silnějšího igelitového pytlíku (já používám uzavíratelné pytlíky z Ikei) a zdobíme dle fantazie. Ke zdobení je možné použít lentilky, želé bonbóny, sušené ovoce nebo třeba oříšky.

Polevu necháme na perníčkách zaschnout a můžeme skládat do krabice.

Tip na závěr : Polevu je možné obarvit potravinářskými barvami.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept