Cizrnové placky s kuřecími kousky a pórkem

Autor: Maky Kucharova HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 60 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
2 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Cizrna je plná bílkovin a zdravých tuků – a stejně výživné jsou i tyto cizrnové placičky. Díky koření mají také příjemně pikantní chuť. A když k těmto placičkám naservírujete směs z kuřecího masa a pórku, máte parádní oběd nebo večeři. Nebojte se ale experimentovat – cizrnové placky naplňte klidně bezmasou směsí nebo je podávejte jako přílohu k salátu.

Ingredience

  • 250g kuřecích prsou
  • 1 cibule
  • 1/2 pórku
  • olivový olej
  • sůl, pepř, grilovací koření

Příprava

Kuřecí prsa nakrájíme na menší kousky. Osolíme, opepříme a přidáme grilovací koření. Do rozehřáté pánve dáme olivový olej a vložíme nakrájené kousky masa a restujeme.

Mezitím si nakrájíme cibuli a pórek na menší kousky. Jakmile bude maso hotové, přendáme jej na talíř a do pánve vložíme pouze cibuli (můžeme přidat olivový olej) a restujeme.

Do orestované cibule vložíme zpátky maso a přidáme pórek. Zamícháme a spojíme chuťě dohromady. Teď už jen cca 1 minutu restujeme a můžeme servírovat.

Ingredience Cizrnové placky

  • 3 šálky cizrny
  • 1 1/2 lžičky soli
  • 2 ks cibule
  • 1 1/2 lžičky majoránky
  • 1/2 lžičky pepře
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžička drceného kmínu

Příprava Cizrnové placky

Suchou cizrnu namočíme alespoň na 12 hodin do vody (tzn. nejlépe přes noc). Ráno vodu slijeme a cizrnu dobře propláchneme. Vhodíme ji do mixéru a přidáme veškeré koření. Směs důkladně promixujeme, měla by mít konzistenci jako kuskus. Musíme dát pozor, abychom cizrnu nerozmixovali příliš (na kaši)!

Rozmixovanou cizrnu promícháme s nadrobno nakrájenou cibulí, prolisovaným česnekem a dobře promícháme. Podle potřeby ještě dochutíme, můžeme přidat i jiné bylinky nebo nasekanou čerstvou petrželku. Směs na cizrnové placičky uložíme do chladu na 1 - 2 hodiny.

Poté ze směsi tvoříme vyšší placičky, které ihned smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje. Smažíme z obou stran dozlatova.

Tip na závěr : Vyzkoušejte také jiný druh cizrnové placky – Soccu, která je původem z jihu Francie.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept