Karlovarský knedlík s petrželkou

Autor: PaBu HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 40 minut Doba přípravy
Střední Obtížnost
Zvol velikost porce Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Karlovarský knedlík je skvělý na zpracování starého pečiva a hodí se k jakékoliv omáčce. Servírujte ho třeba ke svíčkové.

Ingredience

  • 8 starších rohlíků nebo housek
  • 2 vejce
  • Petrželka
  • 100 g hrubé mouky
  • 170 ml mléka
  • sůl

Příprava

Pečivo nakrájíme na kostičky a dáme na 10 minut do trouby. Necháme vychladnout. Mezitím si z bílků vyšleháme tuhý sníh.

Mléko smícháme se žloutky a osolíme. Přidáme pečivo nakrájené na kousky, mouku a petrželku nakrájenou nadrobno.

Nakonec zlehka přimícháme vyšlehaný sníh. Rukama vytvarujeme šišky knedlíků a zabalíme do potravinové folie. Konce zatočíme jako bonbon.

V hrnci přivedeme vodu k varu a vaříme v ní knedlíky 10-15 minut. Po uvaření knedlíky nakrájíme na plátky.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept