Klasický hospodský guláš

Autor: PaBu HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 180 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Vděčná klasika – ať už jako nedělní oběd nebo večeře doplněná o sklenici vychlazeného piva.

Ingredience

  • 500 g hovězího masa
  • 400 g cibule
  • hovězí vývar/voda
  • 1 lžíce sladké papriky
  • česnek
  • sůl, pepř
  • sádlo
  • lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce rajčatového protlaku

Příprava

CIbuli nakrájíme nadrobno a pomalu opékáme na sádle do zhnědnutí.

Maso nakrájíme na stejně velké kusy a přidáme k cibuli. Také důkladně opečeme.

K základu přidáme rajčatový protlak a vše důkladně promícháme.

Zasypeme paprikou, osolíme, opepříme a zalijeme vývarem nebo vodou tak, aby bylo maso ze tří čtvrtin ponořené.

Dusíme do změknutí, alespoň 2 hodiny. Pravidelně mícháme a podléváme.

Vedle v kastrůlku si připravíme jíšku z másla a mouky a ještě horkou ji vmícháme do guláše. Ještě asi 10 minut necháme provařit

Guláš dochutíme solí, pepřem a česnekem a horké podáváme.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept