Příprava
Všechnu cibuli nakrájíme nadrobno a začneme opékat na sádle, pozvolna do zhnědnutí. Necháme si na tom záležet, základ dáva výslednému guláši barvu.
Maso nakrájíme na kostky a přidáme k cibuli. Také důkladně opečeme.
Poté základ zasypeme paprikou, osolíme, opepříme a zalijeme vývarem nebo vodou. Maso by mělo být ponořené asi ze dvou třetin.
Maso dusíme alespoň dvě hodiny. Pravidelně mícháme a podléváme vývarem nebo vodou.
Vedle na pánvi si připravíme jíšku. Rozehřejeme lžíci másla, zasypeme moukou a necháme rozpustit. Horkou jíšku vmícháme do guláše a ještě cca 15 minut vaříme do zhoustnutí.
Nyní guláš podle chuti dochutíme solí, pepřem, česnekem. Jak kdo má rád.
Podáváme s knedlíkem, těstovinou nebo prostě jen s chlebem.
Diskuse k receptu (0)
Nový komentář