Poctivý hovězí guláš

Autor: PaBu HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 120 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Klasika, která chutná každému – poctivým gulášem potěšíte strávníky každého věku.

Ingredience

  • 800 g hovězího masa, ideálně kližky
  • 600 g cibule
  • Vývar/voda
  • 2 lžíce sladké papriky
  • sůl, pepř
  • 2 lžíce hladké mouky
  • sádlo
  • lžíce másla na jíšku

Příprava

Všechnu cibuli nakrájíme nadrobno a začneme opékat na sádle, pozvolna do zhnědnutí. Necháme si na tom záležet, základ dáva výslednému guláši barvu.

Maso nakrájíme na kostky a přidáme k cibuli. Také důkladně opečeme.

Poté základ zasypeme paprikou, osolíme, opepříme a zalijeme vývarem nebo vodou. Maso by mělo být ponořené asi ze dvou třetin.

Maso dusíme alespoň dvě hodiny. Pravidelně mícháme a podléváme vývarem nebo vodou.

Vedle na pánvi si připravíme jíšku. Rozehřejeme lžíci másla, zasypeme moukou a necháme rozpustit. Horkou jíšku vmícháme do guláše a ještě cca 15 minut vaříme do zhoustnutí.

Nyní guláš podle chuti dochutíme solí, pepřem, česnekem. Jak kdo má rád.

Podáváme s knedlíkem, těstovinou nebo prostě jen s chlebem.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept