Vláčný rybízový koláč s tvarohem

Autor: PaBu HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 60 minut Doba přípravy
Střední Obtížnost
Zvol velikost porce Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Jakmile je léto a rybíz je pěkně dozrálý a slaďoučký, je ideální čas na rybízové koláče. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept na vláčný rybízový koláč s tvarohem. Hodí se parádně jako dezert za nedělním obědem, ale díky tvarohu i jako zdravá a výživná snídaně nebo svačina.

Ingredience

  • 500g hladké mouky
  • 250 g mléka
  • 100 g másla
  • 125 g cukru krupice
  • 1/2 kostky droždí
  • 3 vejce a jeden žloutek
  • 500 g tvarohu
  • 300 g rybízu
  • Špetka soli
  • 140 g hrubé mouky
  • 100 g másla
  • 90 g cukru krupice
  • 1 sáček vanilkového cukru

Příprava

Nejprve si připravíme kvásek. Do 100 ml vlažného mléka rozdrobíme droždí a zasypeme lžící cukru a necháme kvásek vzejít při pokojové teplotě.

Kvásek pak opatrně smícháme s moukou, máslem, jedním vejcem a žloutkem, zbylým cukrem, mlékem a solí. Vypracujeme hladké těsto a necháme kynout, až zdvojnásobí svůj objem.

Těsto rozválíme na placku a vložíme do velkého plechu.

Tvaroh vyšleháme s dvěma vejci, vanilkovým cukrem a dvěma lžícemi krupicového cukru. Tvaroh poté rozetřeme na těsto a posypeme hustě rybízem.

Z mouky, másla a cukru vypracujeme drobenku a tou posypeme rybíz.

Pečeme cca 30 minut na 180 stupňů.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept