Rychlá špenátová polévka s řeřichou

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 25 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Tato výborná polévka je plná vitaminů a živin a na dlouho vás zasytí. Chcete-li ji servírovat jako hlavní chod, jednoduše k ní podávejte kvalitní žitný chléb. A rychlý a zdravý oběd je na stole!

Ingredience

  • 300 g brambor
  • 40 g rostlinného oleje
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 50 g mouky
  • 1 litr vody
  • 2 vaničky bohatého bujónu Knorr zeleninového
  • 200 g řeřichy (F50F)
  • 200 g špenátu
  • 100 g zakysané smetany
  • 4 uvařená vejce
  • 30 g konopných semen (F50F)

Příprava

Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kostky a uvaříme doměkka. Dáme stranou.

Mezitím si ve větším kastrolu rozehřejeme olej a opečeme na něm najemno nakrájenou cibuli a česnek. Zasypeme moukou a zapražíme.

Do pánve nalijeme studenou vodu a přivedeme k varu. Rozpustíme v ní bujón.

Do pánve přidáme špenát a řeřichu (obojí jsme omyli a nakrájeli na nahrubo) a necháme zavadnout.

Polévku rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka. Dochutíme solí a pepřem.

Do misek rozdělíme uvařené brambory, zalijeme polévkou a servírujeme s vejcem a štědrou porcí zakysané smetany a konopných semínek.

Tip na závěr : Polévku servírujeme brzy po dokončení – jinak hrozí, že změní barvu. Jestli máte rádi špenát, vyzkoušejte i tento recept – špenátovou polévku s pažitkou.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept