Rychlé špaldovo-rajčatové krekry

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 25 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
6 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Tyto slané sušenky, nebo krekry chcete-li, jsou skvělé k salátům, polévkám, pomazánkám, nebo jen tak samotné jako večerní mlsání k televizi. Recept máte hotový raz dva a jsou jednoduše skvělé.

Ingredience

  • 45 g směsi semínek (sezamová, dýňová apod.)
  • 1/2 červené cibule
  • 1/2 stroužku česneku
  • 75 g špaldové mouky
  • 1 dcl rajčatového džusu nebo pyré z rajčat
  • 1 lžíce prášku do pečiva nebo jedlé sody
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Knorr pepř celý z Vietnamu

Příprava

Troubu předehřejeme na 170°C. Cibuli nakrájíme na tenká kolečka, česnek nasekáme nadrobno.

V misce smícháme semena, mouku a čerstvě namletý pepř. Přidáme rajčatový džus a promícháme, abychom měli hladké těsto.

Na plech vyložený pečicím papírem rozetřeme polovinu těsta a pečeme asi 20 minut. Když jsou krekry hotové (poznáme to tak, že je párátko po propíchnutí těsta suché), necháme je vychladnout a nakrájíme na čtverečky.

Stejně upečeme i druhou polovinu těsta. Podáváme s oblíbenou pomazánkou a zeleninou.

Tip na závěr : Krekry uchováváme až 5 dní v zavřené krabici. Pokud máte rádi slané sušenky, vyzkoušejte také kváskové krekry.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept