Rychlý houbový vývar s čerstvou zeleninou

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 35 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Tento recept je poněkud zvláštní. Kombinuje čerstvou zeleninu zalitou houbovým vývarem. Zní to podivně? Ale chutná to skvěle!

Ingredience

  • 125 g hub
  • 1000 ml vody
  • 10 ml veganské sójové omáčky
  • 1 vanička Knorr bohatého bujónu zeleninového
  • 1⁄4 fenyklu
  • 1 mrkev
  • 80 g fazolových lusků
  • Pažitka

Příprava

Zeleninu očistíme a nakrájíme spolu s houbami na menší kousky. Pažitku nasekáme.

Ve vodě vaříme asi dvacet minut houby, poté houbový vývar scedíme. Přidáme do něj bujón a sojovku a promícháme.

Do mističek naservírujeme čerstvou zeleninu, uvařené houby a zalijeme horkým vývarem.

Polévku podáváme posypanou pažitkou.

Tip na závěr : Máte rádi vývary? Pak určitě vyzkoušejte i tento recept na tradiční vietnamskou polévku Pho.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept