Segedínský guláš z trouby

Autor: Maky Kuchařová HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 100 minut Doba přípravy
Střední Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Gulášů je celá řada a každý máme oblíbený jiný recept. Ovšem milovníci kyselých chutí mají určitě nejradši segedín! Obvykle se připravuje v hrnci na plotně, ale my pro vás dnes máme recept připravovaný v troubě. Segedínský guláš je založen na dvou hlavních surovinách – vepřovém mase a kysaném zelí – doporučujeme zvolit co nejlepší kvalitu těchto dvou ingrediencí a uvidíte, že výsledek bude stát za to.

Ingredience

  • 500 g vepřového masa (plec na kostky)
  • 1 velká cibule
  • Olej
  • 1 sáček kysaného zelí
  • Sůl, Knorr pepř mletý z Vietnamu, Knorr mletý kmín, Knorr paprika sladká ze Španělska
  • ½ l vody nebo vývaru na podlití
  • 1 lžíce Knorr Hotová jíška
  • 12% smetana

Příprava

Maso očistíme, osušíme papírovou utěrkou a nakrájíme na dvoucentimetrové kostky. Cibulku si nakrájím nadrobno.

V pekáčku rozehřejeme olej a opečeme na něm cibuli, dokud nezesklovatí. Přidáme maso, osolíme, opepříme a necháme zatáhnout.

Přisypeme červenou sladkou papriku a mletý kmín. Přidáme sáček kysaného zelí i se šťávou. Zelí můžeme předtím nahrubo nakrájet. Důkladně promícháme.

Zalijeme vývarem, přikryjeme pekáč víkem a dáme do trouby předehřáté na 170 °C, cca na 1,5 hodiny.

Vyndáme z trouby a na plotně na mírném plameni vmícháme lžíci instantní jíšky, poté přilijeme kelímek 12% smetany a necháme probublat.

Segedín podáváme s houskovým knedlíkem nebo s chlebem.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept