Příprava
Maso očistíme, osušíme papírovou utěrkou a nakrájíme na dvoucentimetrové kostky. Cibulku si nakrájím nadrobno.
V pekáčku rozehřejeme olej a opečeme na něm cibuli, dokud nezesklovatí. Přidáme maso, osolíme, opepříme a necháme zatáhnout.
Přisypeme červenou sladkou papriku a mletý kmín. Přidáme sáček kysaného zelí i se šťávou. Zelí můžeme předtím nahrubo nakrájet. Důkladně promícháme.
Zalijeme vývarem, přikryjeme pekáč víkem a dáme do trouby předehřáté na 170 °C, cca na 1,5 hodiny.
Vyndáme z trouby a na plotně na mírném plameni vmícháme lžíci instantní jíšky, poté přilijeme kelímek 12% smetany a necháme probublat.
Segedín podáváme s houskovým knedlíkem nebo s chlebem.
Diskuse k receptu (0)
Nový komentář