Segedínský guláš z trouby

Autor: Maky Kuchařová HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 100 minut Doba přípravy
Střední Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Netradiční způsob přípravy tradičního segedínského guláše.

Ingredience

  • 500 g vepřového masa (plec na kostky)
  • 1 velká cibule
  • Olej
  • 1 sáček kysaného zelí
  • Sůl, Knorr pepř mletý z Vietnamu, Knorr mletý kmín, Knorr paprika sladká ze Španělska
  • ½ l vody nebo vývaru na podlití
  • Polévková lžíce Knorr Hotová jíška
  • 12% smetana

Příprava

Nalijeme do pekáčku olej, cibuli zpěníme, přidáme maso na kostky, osolíme, opepříme a necháme zatáhnout.

Přisypeme červenou sladkou papriku a mletý kmín. Přidáme sáček kysaného zelí i se šťávou. Důkladně promícháme.

Zalijeme vývarem, přikryjeme pekáč víkem a dáme do trouby předehřáté na 170 °C, cca na 1,5 hodiny.

Vyndáme z trouby a na plotně na mírném plameni vmícháme lžíci instantní jíšky, poté přilijeme kelímek 12% smetany a necháme probublat.

Segedín je hotový. Podáváme s knedlíkem.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept