Klasický segedínský guláš krok za krokem

Autor: PaBu HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 120 minut Doba přípravy
Střední Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Nejlepší je uleželý

Ingredience

  • 800 g vepřové plece nebo jiného masa na guláš
  • 1 cibule
  • sádlo
  • 1 lžička drceného kmínu
  • 2 lžičky sladké mleté papriky
  • 500 g kysaného bílého zelí
  • 250 g zakysané smetany
  • sůl

Příprava

Na pánvi rozehřejeme sádlo, přidáme na drobno nasekanou cibuli a asi 2 minuty opékáme.

Přidáme osolené maso nakrájené na cca 1-2 cm velké kostky a opékáme než maso pustí šťávu. Poté pokračujeme v opékání, dokud nezmizí všechna tekutina a maso se nezačne opékat do zhnědnutí.

Přidáme kmín a papriku a krátce promícháme s masem a cibulí. Tento krok nesmí trvat moc dlouho, jinak paprika zhořkne. Zalijeme horkou vodou tak, aby maso bylo sotva ponořené a pod pokličkou dusíme do změknutí. To trvá minimálně hodinu, ideálně ale déle.

Zelí vložíme do cedníku a důkladně ho propláchneme, aby nebylo příliš kyselé. Necháme ho okapat a mírně ho utěrkou osušíme. Nakrájíme ho, aby nebylo dlouhé a přidáme k masu. Společně ještě dusíme alespoň 15 minut.

Do hotového guláše vmícháme kysanou smetanu a již nevaříme. Podle chuti dosolíme.

Podáváme s domácím houskovým knedlíkem.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept