Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Segedínský guláš

Hodnocení uživatelů:
30 minut 55 minut 8 porcí Středně obtížné

Ingredience

  • 500 gramů vepřové maso
  • dle chuti sůl
  • 3 lžíce olej či sádlo
  • 60 gramů cibule
  • 2 stroužky česnek
  • 1 lžička mletá paprika
  • 1 hrnek masový vývar
  • 300 gramů kysané zelí
  • 200 mililitrů smetana
  • 1-2 lžíce hladká mouka

Příprava

  1. Vepřové maso opláchneme a nakrájíme na větší kostky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na kostičky. V kastrolu rozpálíme tuk, osmahneme na něm cibuli a česnek. Přidáme maso,osmahneme, aby se zatáhlo.
  2. Jakmile zesvětlá a je ze všech stran lehce opečené, přidáme vývar, mletou papriku a necháme maso asi třicet minut dusit pod pokličkou.
  3. Občas zkontrolujeme, zda se voda nevydusila a případně zamícháme. Mezitím si necháme odkapat kysané zelí, je-li hruběji nakrájené, tak ho ještě překrájíme.
  4. Asi po 30 minutách dušení přidáme zelí.
  5. Až je vše skoro měkké, přidáme smetanu s hladkou moukou a guláš dochutíme.
Tip: Podáváme s houskovým knedlíkem.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře