Tradiční bramborový salát

Autor: Richard HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 50 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
Pálí hodně Pikantnost

Připravit klasický bramborový salát není nic složitého. Pro dosažení dokonalé chuti připravíme dresing z majonézy, cukru, octu a soli. Bramborový salát je sice klasická příloha k vánočnímu kaprovi nebo řízku, ale skvěle se hodí celoročně jako příloha k masu. Anebo si dejte mističku salátu jen tak samotnou – když přidáte třeba nakrájené matesy, máte plnohodnotný pokrm.

Ingredience

  • 600 g uvařených salátových brambor
  • 1 mrkev
  • 1 velké červené jablko i se slupkou
  • 4 nakládané okurky
  • 4 lžíce zeleného hrášku
  • 1 malá cibulka
  • Sůl
  • Čerstvě drcený pepř
  • 4 lžíce majonézy Hellmann´s Delikátní
  • 1 lžíce hořčice
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžíce octa
  • Sekaná pažitka

Příprava

Nejprve uvaříme brambory, celé ve slupce. Po zchladnutí je oloupeme a nakrájíme na malé kostičky.

Mrkev oškrábeme a nakrájíme na kostičky. Okurku s jablky nakrájíme na menší kostky. Cibuli nakrájíme najemno. V míse opatrně promícháme brambory a zeleninu. Přidáme hrášek a vše spolu dobře promícháme.

Připravíme dresing – smícháme majonézu, sůl, pepř, ocet, cukr. Dresing přimícháme do salátu.

Můžeme dochutit solí, octem a cukrem dle preferencí. Bramborový salát necháme odležet a před podáváním posypeme nasekanou pažitkou.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept