Veganský burger

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 35 minut Doba přípravy
Střední Obtížnost
5 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Vynikající recept na burger bez živočišných složek

Ingredience

  • 200 g bílé quinoy (F50F)
  • 250 g fazolí
  • 1 červená řepa
  • 1 velká mrkev
  • 100 g kapusty (F50F), rozsekané
  • 150 g ovesných vloček
  • ½ lžička kmínu Knorr
  • ½ lžička uzené papriky Knorr
  • 5 velkých nebo 10 malých housek
  • Hellmann’s veganská majonéza
  • 80 g červené cibule
  • 1 avokádo
  • 3 rajčata
  • 80 g salátu smíchaného s řeřichou a špenátem (F50F)

Příprava

Mačkadlem na brambory rozšťoucháme vařenou quinou a fazole, také vařené. Přidáme
nastrouhanou mrkev a uvařenou a nastrouhanou červenou řepu. Dále přidáme nasekanou a
blanšírovanou kapustu a dobře zamícháme.

Přidáme koření a ovesné vločky, které předem nameleme v mixéru. Dochutíme. Mícháme,aby vznikla kompaktní hmota.

Dle toho, jaké jsme si připravili housky tvoříme z hmoty 4-8 placiček.

Necháme odležet 15 minut v ledničce.

Na nepřilnavou pánev dáme trošku oleje a na mírném oleji smažíme placičky asi 5-7 minut dozlatova.

Veganský burger servírujeme v housce s přílohoux

Tip na závěr : Pokud nemáme k dispozici kapustu, můžeme ji nahradit řeřichou nebo špenátem.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept