Vege burgery z ovesných vloček a lněného semínka

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 30 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Burger může být delikátní, i když je čistě vegetariánský! Vyzkoušejte tento rychlý recept a uvidíte, jaký úspěch takový oběd nebo večeře sklidí. Skvělý je i jen tak samotný s bramborovou kaší.

Ingredience

  • 150 g jemných ovesných vloček
  • 50 g lněného semínka (F50F)
  • 300 ml zeleninového vývaru (vyzkoušejte bohatý bujón Knorr)
  • 1 cibule
  • 150 g cukety
  • 1 lžička kari
  • Pepř
  • Olej

Příprava

Drcené lněné semínko smícháme s vločkami a horkým vývarem/bujónem. Necháme 15 minut nabobtnat.

Do směsi přidáme cibuli nakrájenou nadrobno a nastrouhanou cuketu, ze které jsme vymačkali přebytečnou tekutinu. Ochutíme kari a pepřem.

Ze směsi vytvoříme 12 dílů, ze kterých vytvarujeme placičky. Ty pak smažíme na oleji na středním plameni z obou stran dozlatova.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept