Zapečené brambory s květákem a domácím bešamelem

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 40 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
3 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Brambory, květák, bešamel a sýr. No existuje chutnější kombinace? Vyzkoušejte tento snadný recept na zapečený květák a uvidíte, že nebudete litovat.

Ingredience

  • 600 g brambor
  • 400 g květáku
  • 30 g jarní cibulky
  • 500 ml mléka
  • 50 g hladké mouky
  • 50 g másla
  • Muškátový oříšek
  • 100 g strouhaného sýra
  • 25 g sezamu (F50F)

Příprava

Brambory oloupeme a nakrájíme na 2 cm kostky. Květák rozdělíme na růžičky.

Brambory vaříme asi 4 minuty, pak k nim přidáme květák a společně vaříme ještě 5 minut. Scedíme.

Připravíme si bešamel – máslo rozehřejeme a za stálého míchání přidáváme mouku. Umícháme jíšku, zředíme ji mlékem a za stálého míchání povaříme do zhoustnutí. Na závěr přidáme špetku nastrouhaného muškátového oříšku. Můžeme použít i mletý.

Do pekáčku nasypeme brambory s květákem, zalijeme bešamelem a posypeme kolečky jarní cibulky, sýrem a sezamem.

Pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů asi 25 minut, dokud není povrch pokrmu krásně zlatavý.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept