Zelený falafel s fazolemi

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 45 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
6 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Falafel pochází z Egypta a běžně se připravuje na Blízkém východě. Jde o smažené kuličky z cizrny nebo bobů (či obojího). V dnešním receptu připravíme falafel z bílých fazolí, jáhel a špenátu. Jde o zdravou a výbornou dobrotu plnou zeleniny!

Ingredience

  • 400 g bílých fazolí
  • 400 g špenátu
  • 200 g vařených jáhel (F50F)
  • ​​100 g arašídového másla
  • 2 pálivé chilli papričky
  • 2 lžíce kmínu
  • 1 palice česneku
  • 1 kostka bujonu Knorr zeleninového
  • 100 ml olivového oleje nebo oleje na vaření

Příprava

Jáhly uvaříme podle návodu na obalu. Uvařené a vychladlé jáhly smícháme s fazolemi, rozdrobeným bujonem, česnekem nasekaným najemno, nahrubo natrhaným špenátem a nasekanou chilli papričkou.

Celou tuto směs rozmixujeme v mixéru, případně nameleme v mlýnku na maso.

Směs dochutíme kmínem a solí. Pokud je směs příliš hustá, zředíme ji vodou. Ze směsi tvarujeme kuličky.

Falafelové kuličky osmahneme na oleji na pánvi. Můžeme ho připravit i v troubě – plech vyložíme pečicím papírem, poklademe na něj kuličky falafelu a dáme péct na 200 stupňů na 25 až 30 minut.

Tip na závěr : Zeleninový falafel podáváme se salátem a jogurtovým dipem. Dobře chutná také studený.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept