Vajíčková pomazánka je klasika, přesto ji každý dělá trochu jinak. My pro vás máme základní recept i další tipy na její vylepšení. Ať už se rozhodnete pro jakýkoliv postup, vždycky se vám hodí jak ke snídani, tak ke svačině nebo jako rychlá večeře.
Recept na vajíčkovou pomazánku
Základem jsou pochopitelně vajíčka, připravte si tedy alespoň 4 velká vejce, která uvaříte natvrdo a necháte vystydnout. Dále budete potřebovat majonézu, hořčici, cibuli, sůl, pepř a případně trošku pažitky na dozdobení. Rychlý a snadný recept na klasickou vajíčkovou pomazánku bychom tedy měli. Tu poté podávejte na čerstvém chlebu nebo bagetce.
5 tipů, jak vajíčkovou pomazánku vylepšit
- Protože cibulky není nikdy dost, přidejte do pomazánky také na jemné kolečka nakrájenou jarní cibulku, pomazánka pak bude krásně svěží.
- Sešlo se vám víc strávníků, ale nemáte dostatek vajec? Nevadí, vajíčkovou pomazánku můžete „nastavit“ lučinou, pomazánkovým máslem, žervé nebo tvarohem, bude krásně jemná a přitom stále stejně dobrá.
- Jestli chcete, aby měla vaše pomazánka trochu říz, přidejte do ní najemno nasekaných 50 g sardelových oček s kapary.
- Na posypání použijte pažitku, petržel, polníček nebo řeřichu. Zelená na žluté lahodí nejen jazyku, ale i oku.
- Vůbec se nebojte ještě víc experimentovat a přidejte do pomazánky zbylé kyselé okurky, na kousíčky nakrájenou červenou papriku nebo třeba sušená rajčata, cokoliv, co vám zbylo v ledničce. Inspirujte se receptem na vajíčkovou pomazánku s okurkou.
Náš tip: Potřebujete-li recept na rychlou svačinu nebo nevíte, co k večeři, připravte třeba club sandwich nebo párky v listovém těstě, které ocení hlavně děti.
A pokud fandíte pomazánkám, máme pro vás ještě další dva rychlé recepty! Přejeme dobrou chuť.