Koprová omáčka má své příznivce i odpůrce. Často je spojována se školní jídelnou, ale kdepak, tomu už dávno odzvonilo! Ukážeme vám moderní recept i další tipy, jak udělat z koprovky nezapomenutelnou pochoutku jak k obědu, tak na večeři.
Recept na koprovou omáčku
Byť byste se mohli koprovky bát, není třeba. Jde vlastně o velmi snadný recept. Připravte si asi 12 menších brambor, půl litru vody, nejlépe i 200 ml vývaru, ale nemusí být. Dále budete potřebovat 4 vajíčka, svazek kopru, 3 lžíce másla, 3 lžíce hladké mouky, jednu 33% smetanu a ocet, sůl, cukr a pepř na dochucení. Jak na to? To zjistíte v našem rychlém receptu na luxusní koprovou omáčku.
Jak docílit dokonalé koprové omáčky
- Koprovou omáčku můžete podávat s vařeným bramborem a vařeným vajíčkem nebo zastřeným vejcem. Tato lehčí varianta je ideální jako skvělá večeře.
- Pro odlehčení můžete místo smetany použít nízkotučné mléko.
- Pokud připravujete sytý oběd, doporučujeme podávat koprovku s houskovým nebo karlovarským knedlíkem a vařeným hovězím masem. Můžete také použít vepřovou kýtu.
- Znáte koprovou omáčku spíš s houbami? Určitě není problém je do omáčky přidat, nejlepší jsou hříbky nebo lišky, ale můžete použít jakékoliv, klidně i sušené. Ty si jen nezapomeňte alespoň hodinku před vařením namočit ve vodě.
- Místo octa zkuste přidat citronovou šťávu, chuť se maličko promění a možná zase o kousek povznese.
Náš tip: Koprová omáčka je také skvělá s plátkem lososa. Vyzkoušejte, uvidíte, že nebudete litovat.
Pokud máte rádi kopr, máme pro vás další dva recepty, ve kterých je právě tato ingredience zakomponována. Jistě zachutnají i vám!