Jablková buchta je skvělý dezert, kterým poctíte každou návštěvu, hodí se ke kávě i k čaji a jistě si ho rádi mlsnete i vy sami. My už jste z té dobroty začali rýmovat, tak se pojďte podívat na recepty, jak se taková jablková buchta dělá.
Recept na hrnkovou buchtu s jablky bez těsta
Hrnkové recepty jsou super oblíbené, protože jsou snadné a také rychlé. Navíc na nich jen málokdy něco pokazíte. Pojďme se tedy pustit do hrnkové buchty s jablky, kde vlastně ani neděláte těsto!
Co je potřeba? Připravte si hrnek dětské krupičky, hrnek hladké mouky, hrnek moučkového cukru, 1 prášek do pečiva, kilo nastrouhaných jablíček, lžíci skořice a 100 g másla.
Jak na to?
- Vymažte plech máslem a vysypte moukou
- Smíchejte všechny sypké suroviny z receptu
- V míse bokem smíchejte jablka se skořicí
- Kdo chce, může přidat půl hrnku rozinek (ty mohou být předem namočené v rumu)
- Na dno plechu nasypejte asi centimetrovou vrstvu sypké směsi
- Na to dejte asi centimetrovou vrstvu jablek
- Opět přidejte sypkou vrstvu, poté vrstvu jablek, takto pokračujte, dokud vám suroviny nedojdou
- Celý proces zakončete sypkou vrstvou, na kterou nastrouháte máslo
- Dejte péct do předehřáté trouby na 40 minut na 200 stupňů
Náš tip: Vyzkoušejte i náš další recept na buchtu s jablky a jablečným pudinkem. Anebo si upečte jablečné muffiny ze špaldové mouky či jablečné muffiny s javorovým sirupem.
Rozhodně stojí za zmínku také jablečný štrůdl z listového těsta anebo jablečný koláč se skořicí!
A protože sladkých a dobrých dezertů není nikdy dost, máme pro vás další dva recepty, na které se vám jistě už teď budou sbíhat sliny! Vyzkoušejte je, hodí se jak ke kávě, tak na snídani nebo jako sladká tečka po obědě.