Kuře na paprice je další klasikou v české kuchyni. Možná si tento pokrm pamatujete ze školní jídelny. A možná na něj nemáte ty nejlepší vzpomínky. My vám ale poradíme, jak udělat tak dobré kuře na paprice, že zachutná vám, vašim dětem i širokému okolí.
Recept na kuře na paprice
Připravte si 4 kuřecí stehýnka, jednu velkou cibuli, hrnek vývaru, 250 ml smetany ke šlehání (31%), 50 gramů másla, 4 lžíce mouky, sůl, pepř a mletou červenou sladkou papriku dle chuti.
Jak na to?
- Kuřecí maso omyjte a osolte
- Nakrájejte cibuli najemno a osmahněte ji na lžíci másla
- Jakmile začne cibulka zlátnout, přidejte do ní mletou papriku
- Po zpěnění zalijte vývarem a přidejte všechny porce kuřete
- Přikryjte pokličkou a poduste do změknutí, kdyby bylo potřeba podlévejte maso vodou
- Jakmile kuře změkne, vyndejte ho a do zbylé šťávy přidejte mouku s máslem
- Vše rozšlehejte, zalijte smetanou a nechte povařit, dokud nemáte hustější omáčku
- Hotové kuře na paprice podávejte s dušenou rýží, těstovinami, bramborovými noky nebo houskovým knedlíkem
Tipy, jak kuře na paprice ještě vylepšit
- Místo klasické červené mleté papriky použije papriku uzenou, dodá pokrmu lepší šmrnc
- Také můžete přitvrdit a použít špetku chilli nebo kurkumy, tohle už nebude oběd ze školní jídelny
- Přidejte do hotové omáčky anebo jen na ozdobu hrst čerstvé petrželky
- Jestli milujete houby, klidně jich pár do omáčky přidejte
- A pokud jste spíše milovníkem čerstvé zeleniny, pokrájejte na proužky čerstvou červenou papriku a dozdobte jí celé jídlo, případně ji přidejte do omáčky asi 3 minuty před jejích dokončením
- Co když se vašim dětem nebude chtít obírat maso? Nevadí, po změknutí maso oddělte od kosti a udělejte z něj kuřecí trhané!
Líbí se vám naše tipy, jak na kuřecí maso? Pokud ano, pak jistě oceníte další recepty s kuřetem, které jsme si pro vás připravili.