Rychlý chleba s medovo-rajčatovým chutney (čatní) a zeleninou

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 20 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Zkuste si připravit tohle lahodné čatní z rajčat, cibule a medu a máte parádní svačinku nebo lehkou večeři.

Ingredience

  • 500 g cherry rajčat (F50F)
  • 50 g červené cibule
  • 40 g medu
  • 8 plátků křupavého chleba nebo knackebrotu
  • 1 stroužek
  • 90 g baby špenátu (F50F)

Příprava

Oloupeme a nakrájíme nadrobno polovinu cibule. Druhou půlku nakrájíme na proužky a necháme si ji na servírování. Cherry rajčata nakrájíme na čtvrtiny.

V hlubší pánvi rozehřejeme med, přidáme cibuli a rajčata a zhruba 15 minut opékáme na středním plamenu. Občas promícháme.

Stroužek česneku oloupeme a potřeme jím chlebíky. Na ně pak naservírujeme listy baby špenátu, červenou cibulku a štědrou porci medovo-rajčatového chutney. Servírujeme třeba jako doplněk k zeleninové polévce.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept