Špekáčky na pivu, kdo by tuhle pravou chalupářskou klasiku neznal a nemiloval! Jak na ně? Velmi snadno a rychle. Máme pro vás recept i další vychytávky, jak tuhle dobrotu ještě vyladit. Tak jdeme na to.
Recept na pikantní špekáčky na černém pivu
No jasně, když buřty na pivu, tak ať to má grády! Připravte si 10 kvalitních masitých buřtů, 5 stroužků česneku, 2 velké cibule, 3 pálivé papričky (feferonky), jednu lahev černého piva, 1 konzervu drcených rajčat, lžíci mleté uzené papriky, lžičku pálivé papriky, špetku chilli, pepř a sůl.
Jak na to?
- Špekáčky podélně rozpulte a vnější stranu nařezejte „křížem krážem“
- Následně je naskládejte na plech nebo do pekáče a dejte opéct do trouby
- Troubu nastavte na 180 stupňů a buřty pečte asi 15 minut
- Oloupejte si cibule a nakrájejte je na jemná kolečka
- Smíchejte rajčata s pivem a přidejte na kolečka pokrájenou feferonku a prolisovaný česnek
- Dochuťte zbylým kořením dle preferencí
- Z opečených buřtů odlejte asi polovinu tuku a pak je zasypejte cibulí a zalijte hotovou rajčatovo-pivní směsí
- Dejte opět do trouby a pečte cca hodinku
- Poté podávejte ještě teplé, klidně i studené, ideálně s chlebem
Náš tip: Vyzkoušejte i nás další recept na špekáčky na pivu! Tentokrát s medem a tymiánem.
Pokud jste si podobné chalupářské pochoutky oblíbili, máme pro vás další recepty, které by vás mohly potěšit. Jsou rychlé, snadné a hodí se jak na oběd, tak i k večeři. Vyzkoušejte skvělý hustý buřtguláš s bramborem anebo buřtguláš z jednoho hrnce, ideální na rychlé vaření na chalupě nebo v přírodě. Nakonec by vás mohl zajímat i recept na utopence.
A protože i my tyto rychlé recepty na super svačinky milujeme, máte pro vás ještě další dva jako bonus. Vyzkoušejte, uvidíte, že si pochutná celá rodina.