Gulášová polévka, to je taková klasická poslední záchrana. Když už nevíte, co máte uvařit anebo když vám lednička zeje prázdnotou, gulášovka to jistí. Hodí se k obědu, jako rychlá večeře, ale i jako vydatná snídaně. Jak na ni?
Recept na gulášovou polévku
Pravá gulášová polévka obsahuje mleté maso, cibuli a brambory. Díky tomu vás zasytí kdykoliv během dne. Její typická barva je červená a chuť je velmi výrazná. Vyzkoušejte náš recept na tradiční gulášovou polévku.
Naše tipy na dokonalou gulášovou polévku
- Pokud nemáte osvědčený kus masa, volte přední hovězí (krk). A jestli vám víc chutná maso nakrájené na kousky? V pořádku, použijte to, gulášová polévka je velmi variabilní pokrm.
- Když nemáte mleté maso, použijte klobásu, nejlépe pikantnější, klidně ale i masitou.
- Místo klasické sladké papriky použijte papriku uzenou nebo pikantní.
- Zkuste si polévku ozvláštnit třeba na kolečka nakrájenou mrkví nebo můžete přidat dvě lžíce rajčatového protlaku.
- Chcete pokrmu dodat ještě lepší šmrnc? V základu na cibulce osmahněte 150 g anglické slaniny.
- Máte rádi houby? Tak je klidně použijte na ozvláštnění gulášovky. Ať už sušené nebo čerstvé.
- Skvělým a efektním tipem je podávat gulášovou polévku ve vydlabaném bochníčku čerstvého chleba.
- Polévku na konec neváhejte dozdobit čerstvou petrželkou anebo jarní cibulkou nakrájenou na kolečka.
Další recepty: Jestli vám zachutnala naše gulášová polévka, připravte si také buřtguláš nebo skvělou fazolovou polévku.
Pro všechny, kteří jsou milovníci polévek, máme další dva vynikající recepty. Vyzkoušejte je i vy, uvidíte, jak si pochutnáte.