Myslíte si, že je lečo jen „chudé“ jídlo? Kdepak, my pro vás máme recepty, které zachutnají i těm nejmlsnějším jazýčkům.
Recept na lahodné lečo
Co budete potřebovat? Asi 50 gramů másla, jednu červenou cibuli, jarní cibulku, 3 bílé papriky, 2 papriky kapie, 5 menších rajčat a koření dle chuti. Také si připravte 5 vajec a čerstvou pažitku nebo petržel.
Jak na to?
- Máslo rozpusťte na pánvi a osmahněte na něm nadrobno pokrájenou cibuli
- Na cibulce zprudka osmahněte na kousky nakrájenou papriku a rajčata
- Po cca dvou minutách vmíchejte do zeleniny vajíčka
- Osolte, opepřete a promíchejte
- Na konec přidejte jarní cibulku nakrájenou na kolečka a čerstvé nasekané bylinky
- Lečo podávejte s vařeným bramborem, pečenými brambory, dobré bude i se šťouchanými brambory
- Jako příloha bude také skvělý třeba okurkový nebo rajčatový salát
Recept na lečo pro masožravce
Pokud se chcete zavděčit milovníků masa, je jasné, že pouze se zeleninovým lečem neuspějete. Ale nebojte, stačí, když do základu použijete anglickou slaninu nebo špek, který rozkrájíte na malé kostičky, dáte rozpéct na pánev a na něm pak osmažíte cibulku. Další postup je už stejný jako u základního receptu.
Do masového leča patří také nějaká dobrá klobáska, kdo má rád pikantnější pokrmy, určitě mu dopřejte pořádně pálivou čabajku. Skvělá bude ale i klasická měkká masitá klobása.
A pokud potřebujete spáchat něco narychlo a máte doma jen párky, použijte ty. Takto bude lečo chutnat hlavně dětem.
Recept na lečo pro vegetariány
Máte-li doma vegetariána, anebo se sami chcete masu trochu vyhnout, zkuste místo klobásy přidat na kousky nakrájené tofu. Nejlépe uzené, které má skvělou chuť i samo o sobě.
Dále můžete sáhnout po sójových párečkách anebo přidat k zelenině tempeh. Díky tomu vykouzlíte opravdu lahodnou a zdravou pochoutku.
Dostali jste chuť na další zeleninové recepty? To jste tady správně, máme pro vás ještě dva výborné tipy!