Květákový mozeček je rychlý, snadný a zdravý recept pro všechny milovníky českých klasik. Hodí se jak na oběd, tak na večeři a my vám poradíme, jak ho ještě vylepšit.
Recept na květákový mozeček
Stejně jako samotný recept je snadná a rychlá i příprava. Bude vám stačit jedna hlavička čerstvého květáku, 3 vajíčka, jedna cibule, kousek másla a petrželka na dozdobení. Jak na to? Podívejte se na náš recept na květákový mozeček, který zvládnete připravit za několik málo minut. Naprostá klasika je, že se květákový mozeček podává s vařeným bramborem.
Jak květákový mozeček vylepšit?
- pro doladění chutí můžete do pokrmu přidat na kousíčky nakrájenou chilli papričku anebo vyzkoušet trochu curry
- hotový květákový mozeček posypejte těsně před podáváním oblíbeným sýrem, třeba goudou nebo parmazánem
- zakomponujte do přípravy žampiony a osmahněte je spolu s květákem a vajíčky
- chcete-li, aby byl váš pokrm sytější, přidejte do klasického receptu ještě na kousky nakrájené tofu
- pro extra svěží chuť můžete vyzkoušet přisypat do květákového mozečku hrst granátového jablka a hrst koriandru
Náš tip: Nezapomeňte ke květákovému mozečku podávat také čerstvou zeleninu. Skvěle se hodí rajče, okurka nebo paprika. Klidně zvolte i šopský salát. A jestli jste milovníci květáku, jistě vás potěší také recept na rychlou květákovou polévku.
A pokud hledáte inspiraci na další recepty s květákem v hlavní roli, máme pro vás dva tipy. Jistě zachutnají vám i celé vaší rodině a potěší jak k obědu, tak jako rychlá večeře.