Koláč Causa (slaný peruánský koláč)

Autor: Středa beze zbytku HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 30 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
2 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Ne každý koláč musí být nutně sladký. Už jste slyšeli o slaném peruánském koláči Causa? Dá se připravit na milion způsobů ze surovin, které vám zrovna zbývají v lednici. Tento výživný a chutný pokrm se hodí k snídani, obědu i k večeři. Vyzkoušejte náš recept!

Ingredience

  • 200 g tuňáka z konzervy
  • 30 g pasty Ají Amarillo
  • 20 ml limetkové šťávy
  • 40 g majonézy Hellmann’s
  • 1 avokádo
  • 1 stroužek česneku
  • 500 g brambor Yukon Gold nebo brambor typu C
  • 20 g čerstvého koriandru
  • 20 g čerstvého oregana
  • 2 lžičky kaparů
  • Hrášek

Příprava

Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme doměkka. Do uvařených brambor přidáme pastu Ají Amarillo, česnek a umačkáme kaši.

Smícháme šťávu z limetky, pepř, sůl, koriandr, majonézu a tuňáka z konzervy.

Rozmačkané avokádo ochutíme limetou, solí pepřem a koriandrem a přidáme kapary.

Všechny směsi necháme odpočinout. Aby se nám Causa nerozpadla, vrstvy musí být vychlazené.

Kruhovou formu plníme nejdříve bramborami, poté mixem avokáda a následuje tuňáková směs. Koláč dozdobíme bylinkami, hráškem a můžeme servírovat.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept