Lahodné lasagne s mletým masem

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 60 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Recept na klasické italské lasagne jsme ozvláštnili česnekovým špenátem – výsledný pokrm je díky tomu svěžejší a nabitý vitaminy.

Ingredience

  • 1 cibule
  • 400 g mletého masa
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 paprika
  • 500 g rajčat (F50F)
  • 7 lžic rajčatového pyré
  • Hrst čerstvé bazalky
  • Tymiánové listy
  • 1 vanička organického jelly bujónu Knorr zeleninového
  • 750 g špenátu
  • 12 plátů lasagní
  • 200 g mozzarelly

Příprava

Předehřejeme troubu na 175°C. Cibuli, česnek, papriku a rajčata nakrájíme nadrobno a spolu s mletým masem osmahneme na oleji. Přidáme rajčatové pyré, bazalku, tymián a prohřejeme.

V půl litru horké vody rozpustíme bujón a přidáme do směsi. Vaříme, dokud se většina tekutiny neodpaří.

V druhé pánvi prohřejeme na oleji natrhané špenátové listy a utřený česnek.

Nyní začneme vrstvit lasagne do vymazaného pekáčku – začneme masovou směsí, pokračujeme plátky lasagní, na které přijde špenátová směs. Pokračujeme, dokud nespotřebujeme všechny ingredience.

Vršek lasagní zasypeme natrhanou mozzarellou a dáme péct na 35 minut do trouby.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept