Odlehčený francouzský quiche

Autor: Lara HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 30 minut Doba přípravy
Střední Obtížnost
Nepálí Pikantnost

Quiche je tradiční francouzský druh slaného koláčem – nejznámější z nich je nejspíše smetanovo-šunkový quiche Lorraine. Těsto bývá vzhledem k použitému množství másla trochu tučnější, my vám ale dnes ukážeme recept na odlehčenou, nízkokalorickou verzi francouzského quiche, který je velmi jednoduchý na přípravu a hlavně skoro hned hotový. Tento quiche je nejen skvělý jako hlavní chod, ale taky jako zdravá svačina.

Ingredience

  • 3 jarní cibulky
  • 200 g žampionů
  • 1 ČL olivového oleje
  • 4 hrnečky čerstvého (baby) špenátu
  • 1 hrneček Cottage cheese
  • 3 vejce
  • ½ hrnečku strouhaného sýru
  • ½ červené papriky nakrájené na kousky
  • KNORR oregano z Turecka
  • KNORR pepř černý z Vietnamu – mletý
  • Sůl

Příprava

Na pánvičce si nejprve na troše olivového oleje orestujeme jarní cibulky nakrájené na kolečka a přidáme k nim plátky žampionů. Vše opékáme asi 3 minuty.

akmile žampiony získají zlatavou barvu, přidáme k nim špenát. Směs mícháme, dokud špenát nevypustí všechnu vodu a nezůstane téměř suchý. Poté odstavíme z tepla.

V oddělené míse si připravíme zbylé suroviny – rozmícháme vejce s Cottage sýrem, strouhaným sýrem, kořením a nakrájenou paprikou. Nakonec přidáme i špenátovou směs a promícháme.

Směs máme dobře promíchanou a můžeme ji vylít do jakékoliv kulaté zapékací formy dle vašeho výběru. Následně dáme péct na 175 stupňů po dobu 30 minut. Každá trouba je trochu jiná, tak quiche průběžně kontrolujeme a vytáhneme jakmile dosáhne zlatavé barvy.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept