Tradiční srbské rizoto s kuřecím masem

Autor: Maky Kucharova HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 40 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Rizoto (risotto) je tradiční krémové jídlo původem z Itálie. Naopak takzvané srbské rizoto vlastně úplně rizoto není – v Srbsku se mu říká džuveč. My v Česku ale tento jednoduchý a zdravý pokrm nazýváme stále srbským rizotem. Oproti tomu italskému je spíše drobivé a jeho příprava je jednodušší a rychlejší.

Ingredience

  • 300 g kuřecích prsou
  • 1 balíček mražené zeleniny
  • 2 varné sáčky rýže
  • 1 kostka zeleninového bujónu
  • olej
  • sůl, pepř, koření na kuře
  • 1 lžíce másla
  • sýr na podávání

Příprava

Rýži uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu. Dáme stranou.

Kuřecí prsa pokrájíme na nudličky, osolíme a přidáme koření.

Maso orestujeme na rozpáleném oleji.

Přidáme zeleninu. Zalijeme trochou vody, přidáme zeleninový bujón a necháme 10 minut dusit.

Ke směsi přidáme uvařenou rýži, kousek másla a necháme prohřát.

Zeleninové rizoto s kuřecím masem posypeme strouhaným sýrem a ihned podáváme.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept