Říká se, že jeden jediný správný recept na hovězí vietnamskou polévku Pho neexistuje. My jsme si pro vás připravili inspiraci, jak na to a jak Pho vychutit, aby bylo jako z vietnamské restaurace.
Recept na vietnamskou polévku Pho
Pho můžete připravit jak s hovězím masem, pak máte Pho Bo, s kuřecím masem, tedy Pho Ga, případně vegetariánské Pho s tofu. Variant a receptů je spousta. Ovšem jedno pravidlo je stejné – připravte si hodně času na kvalitní vývar, vyplatí se to. Jak přesně doma uvařit tento luxusní pokrm právě z hovězího? To vám poradíme v našem receptu na vietnamskou polévku Pho Bo.
Náš tip: Do polévky Pho se skvěle hodí také menší loupané krevety.
Jak Pho Bo ještě vylepšit?
- není tajemstvím, že se na kvalitní hovězí vývar používá také morková kost, oháňka nebo žebra
- celé kouzlo tví také v koření, rozhodně jím nešetřete a použijte i badyán, skořici, hřebíček či kardamon
- pokud chcete, aby vám polévka pálila, nakrájejte si na tenké plátky chilli papričku, a tu vložte do polévky těsně před servírováním
- při podávání rozhodně nešetřete čerstvými bylinkami, jako je koriandr a perila
- nezapomeňte také na limetku, kterou vymačkáte do polévky na talíři těsně před jídlem
- abyste si užili opravdovou chuť masa, nakrájejte pravou svíčkovou na tenoučké plátky a syrové je dejte na talíř, poté je jen přelijte vařící polévkou, maso se vám tímto „uvaří“ a bude krásně šťavnaté
Pho Bo je skvělý sytý pokrm, který se hodí jako hlavní jídlo jak na oběd, tak k večeři. A tady jsou ještě další dva recepty na podobně syté polévky, které na zimu jistě oceníte.