Sekaná je rychlý a lahodný pokrm, který se hodí jak na oběd, tak k večeři. Vyzkoušejte naše recepty, na kterých si zaručeně pochutnáte.
Recept na domácí sekanou
Základem na sekanou je vhodné mleté maso. Ideální je mix – 250 g vepřového a 250 g hovězího mletého masa. Nezapomeňte na jednu velkou cibuli, 5 stroužků utřeného česneku, bylinky, jako je majoránka, tymián, petrželka, a jedno vajíčko.
Jak na to?
- Veškeré suroviny vložte do mísy a dobře promíchejte
- Bylinkami a kořením rozhodně nešetřete
- Dosolte a dopepřete dle vlastní chuti
- Utvořte hladkou směs, ze které uděláte jednu velkou šišku
- Vymažte máslem pekáček a dejte sekanou péct do trouby
- Pečte na 200 stupňů po dobu 90 minut
- Hotovou sekanou krájejte na asi půl centimetr tenké plátky a podávejte
K sekané podávejte čerstvý chléb, brambory, bramborovou kaši nebo bramborový salát. Také se hodí okurkový salátek nebo šopský salát. Pokud nemáte ingredience na salát, dejte si alespoň kyselou okurku, na kolečka nakrájenou cibuli nebo také hořčici či kečup.
Náš tip: Vyzkoušejte i další recept na sekanou jako od babičky anebo skvělou domácí sekanou s anglickou slaninou.
Hledáte další recepty s mletým masem, které byste si mohli dopřát k obědu nebo k večeři a zvládne je opravdu každý? Tak tady jsou!