Drožďové knedlíčky jako od babičky, to je přesně to, co by měl mít každý pořádný zeleninový vývar. Jak na to? Máme pro vás recept a několik tipů na rychlé polévky, do kterých se drožďové knedlíčky také hodí.
Recept na drožďové knedlíčky
Na drožďové knedlíčky si připravte kostku kvalitního droždí, 5 polévkových lžic polohrubé mouky, 50 gramů másla, 1 cibuli, 2 lžíce strouhanky, vajíčko a sůl na dochucení. Určitě nezapomeňte na čerstvé nebo sušené bylinky, které knedlíčky ještě doladí a pozvednou jejich chuť i vůni.
Jak na to? Inspirujte se a postupujte podle našeho receptu na drožďové knedlíčky.
Polévky s drožďovými knedlíčky
Drožďové knedlíčky se hodí nejen do zeleninového či masového vývaru, ale i do dalších polévek. Vyzkoušejte, jak by vám zachutnaly v pórkové polévce s vajíčkem.
Rychlé polévky jsou totiž velmi oblíbenou večeří, zvláště pak v dobách, kdy ještě venku není moc horko a je potřeba zahřívat tělo. Dopřejte si také rychlou špenátovou polévku, rychlou hrachovou polévku nebo rovnou vyzkoušejte drožďovou polévku s vločkami.
Pokud jste stejní milovníci polévek jako my, jistě vás potěší i naše další recepty na skvělé a zdravé polévky, na kterých si můžete pochutnat jak na oběd, tak k večeři.