Kimchi, nebo také kimči, je kvašená zelenina, která se tradičně připravuje v Koreji. Kimchi je proslulé tím, že je doslova našlapané vitamíny, hlavně céčkem. Obsahuje také bakterie mléčného kvašení, které jsou prospěšné pro naše trávení. Připravili jsme pro vás recept na samotné kimchi i na další pochoutky, které se k němu hodí!
Recept na kimchi
Základní ingrediencí je pochopitelně čínské zelí. Pak budete potřebovat mrkev, česnek, jarní cibulku, rybí a sójovou omáčku, rýžovou mouku, zázvor, cukr, sezamový olej a správné koření. Jaký je přesný postup a jaké konkrétní koření potřebujete? Podívejte se na náš kompletní recept na kimchi.
Recept na kimchi ve sladko-ostré medové omáčce
Připravte si kilo pekingského zelí, 1 cibuli, svazek jarní cibulky, mrkev, ředkev a jablko nakrájené na jemné nudličky, sezam na posypání.
Na medovou zálivku budete potřebovat 5 lžic mořské soli, 2 lžíce chilli papriček nakrájených na maličké kousky, 4 stroužky česneku, který si předem prolisujte, 1 lžičku strouhaného čerstvého zázvoru, 2 lžíce rybí omáčky a lžíci medu.
Postupujte dle výše popsaného receptu v odkazu a následně si připravte omáčku tak, že v misce smícháte všechny ingredience na ni určené. Úplně na závěr zelí a omáčku smíchejte a vše posypejte sezamem.
Náš tip: Inspirujte se i dalším receptem na kimči.
Skvělý recept na kimchi se smaženou rýží
- Nakrájejte na kostičky 150 g slaniny a osmahněte ji na pánvi
- Pak přidejte 3 lžíce hotového kimchi a promíchejte
- Po minutě přidejte dva sáčky uvařené rýže a restujte 3 minuty
- Vedle na pánvi si připravte dvě volská oka
- Restovanou rýži naservírujte na talíř, na rýži položte vajíčko a to posypejte jarní cibulkou
- Pochoutka je hotová!
Náš tip: Do restované rýže můžete přidat i dvě hrsti malých, loupaných, předvařených krevet.
Líbily se vám naše netradiční recepty ? Pokud ano, pak pro vás máme ještě další dva skvělé recepty, které se hodí jak k obědu, tak jako rychlá večeře.