Pokud milujete pečené kuře, pak jste tady správně. Připravili jsme si pro vás hned několik tipů, jak kuře dokonale upéct, aby maso bylo křehké a kůžička křupavá. A k tomu ještě několik vychytávek, aby tento pokrm zachutnal celé vaší rodině, a to jak k obědu, tak k večeři.
Recept na pečené kuře
Nejjednodušší je upéct celé kuře. Tak, jak ho koupíte, ideálně tedy chlazené, ho omyjete a dáte do pekáče. Jak ho dochutit, jak dlouho ho péct a jak ho podávat vám poradíme v našem receptu na rychlé pečené kuře.
Takto připravené maso je výborné chuťově, hodí se na každou příležitost a podávat ho můžete s nejrůznější přílohou, jako jsou vařené brambory, bramborová kaše, vařená rýže nebo třeba s opečeným bramborem v troubě. Také můžete vyzkoušet bramborové placky nebo bulgur.
Tipy a vychytávky, jak mít pečené kuře ještě chutnější
- Než dáte kuře péct, nechte ho vyndané z lednice v pokojové teplotě alespoň 30 minut.
- Po omytí ho důkladně osušte papírovou utěrkou, aby na něm dobře drželo koření.
- Jak na tu nejvoňavější a nejkřupavější kůrčičku? Použijte bylinky, sůl, pepř a máslo. Vše smíchejte a maso směsí v silné vrstvě potřete. Máslem nemusíte vůbec šetřit.
- Kuře vložte do pořádně rozpálené trouby a nezapomeňte ho podlít vodou.
- Když maso vytáhnete z trouby, nechte ho ještě chviličku odstát na lince. Teprve po pár minutách se pusťte do porcování a servírování.
Další lahodné recepty s kuřecím masem
Pokud se vám zdají sympatičtější na přípravu kuřecí kousky, máme pro vás recept na kuře po Provensálsku, které je plné zeleniny, barev a vůní. A jestli jste zastáncem pouze kuřecích stehen, vyzkoušejte recept na křupavé kuře se sušenými rajčaty s jemnou smetanovou omáčkou.
Nakonec pro vás máme ještě další dva zdravé recepty s kuřecím masem, které si můžete připravit třeba jakou rychlou večeři.