Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Zeleninové lasagne

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
20 minut 40 minut 4 porce Snadné Bezmasé

Ingredience

  • 2 balení Knorr Inspirace Boloňské špagety
  • 2 lžíce Knorr Aromat
  • 500 mililitrů mléko
  • 400 gramů žlutý sýr
  • 300 gramů mražený špenát listy
  • 4 kusy rajčata
  • 300 gramů lilek
  • 2 kusy stroužky česneku
  • 2 kusy cibule
  • 1 lžíce máslo

Příprava

  1. Omáčku z balení Knorr Inspirace Boloňské špagety přidejte ke 400 ml vody a k mléku, přiveďte k varu a odstavte.
  2. Lilek pokrájejte na plátky a poprašte kořením Knorr Aromat. Odstavte je na 15 minut a poté je osušte papírovými ručníky. Rajčata nakrájejte na plátky. Cibuli a česnek posekejte. Sýr nastrouhejte.
  3. Lilek osmažte na olivovém oleji. Na rozehřátém olivovém oleji nechte zesklovatět cibuli a česnek, přidejte odkapaný a nakrájený špenát. Smažte několik minut, dochuťte kořením Knorr Aromat, pepřem a muškátovým oříškem.
  4. Žáruvzdornou nádobu vymažte máslem, na dno vlijte 2 lžíce omáčky Knorr Inspirace Boloňské špagety, na omáčku vložte první vrstvu suchých těstovin lasagne, vlijte 1/4 omáčky, vložte 1/2 lilku a rajčat, posypte sýrem a přikryjte pláty lasagne.
  5. Další vrstvu udělejet ze špenátu. Začněte porcí omáčky a pak špenát posypte sýrem a přikryjte pláty lasagne. U poslední vrstvy postupujte stejně jako u první.
  6. Poslední vrstvu těstovin namažte zbytkem omáčky a posypte sýrem.
  7. Zapékejte v troubě rozehřáté na 200 stupňů po dobu 30 minut. Jídlo servírujte horké.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře