Zeleninové lasagne

Autor: Future 50 Food HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 45 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Pro milovníky lasagní přinášíme zeleninovou verzi této italské pochoutky.

Ingredience

  • 100 g pohankové mouky (F50F)
  • 125 g pšeničné mouky
  • 300 ml polotučného mléka
  • 3 vejce
  • ½ lžíce soli
  • 2 lžíce oleje
  • 500 g rapini brokolice
  • 1 balení Knorr Krémová polévka Pórková
  • 200 ml smetany na vaření (12%)
  • 100 g krémového sýru s bylinkami
  • 300 g mraženého hrášku
  • 50 g strouhaného sýra
  • Sekané bylinky (tip na servírování)

Příprava

Smícháme mouku, mléko, vejce a sůl a promícháme v hladké palačinkové těsto, necháme ho 15 minut odpočinout.

Na pánvi (o průměru asi 24 cm) smažíme jednu po druhé 6 palačinek na trošce oleje.

Brokolici omyjeme a rozdělíme na růžičky.

Knorr Krémovou polévku Pórkovou smícháme s 300 ml vody a smetanou na vaření. Za stálého míchání přivedeme k varu a na mírném ohni povaříme 2-3 minuty. Vmícháme krémový sýr s bylinkami.

Trošku vzniklé omáčky nalijeme na dno zapékací mísy. Na ni navrstvíme dvě palačinky, které se budou překrývat. Na palačinky rozložíme růžičky brokolice, přelijeme omáčkou a zakryjeme dvěma palačinkami.

Navrstvíme hrášek a zalijeme ho omáčkou. Zakončíme posledními dvěma palačinkami, na které nalijeme zbytek omáčky a posypeme strouhaným sýrem.

Pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 25 minut.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept