Buřtguláš je takový pokrm poslední záchrany. Je skvělý v tom, že pokud máte doma alespoň buřty nebo klobásku a pár brambor, hravě připravíte rychlou večeři. S buřtgulášem se dá ale i vyhrát. Tady je pár našich tipů.
Recept na buřtguláš a další tipy
Buřtguláš lze připravit z několika málo surovin, záveň si s ním ale můžete hrát i dlouhé minuty a vykouzlit neobvyklou dobrotu. Začneme ale základním receptem na rychlý buřtguláš, který uděláte celý v jednom hrnci.
Buřtguláš si vylepšíte ještě tak, že do něj přidáte čerstvé suroviny, jako je například jedna paprika kapie, jedno rajče anebo na kolečka nakrájená mrkev.
Další tipy na vylepšení buřtguláše
- Pokud nebudete chtít na zachuštění používat pšeničnou mouku, můžete vyzkoušet kukuřičnou. Jestliže se ale rozhodnete mouku nepoužít vůbec, sáhněte třeba po rajčatovém protlaku.
- Buřtguláš můžete podávat samotný, díky tomu, že obsahuje brambory, je dost hustý a sytý. Můžete ho ale servírovat také s krajíčkem chleba anebo všechny překvapit, koupit si malé bochníčky chleba, odkrojit horní kůrku a vnitřek vydlabat. Pak už jen guláš nalijete přímo do pečiva a podáváte.
- Nebojte se čerstvých bylinek, petrželka nasekaná na kousky bude v buřtguláši nejen dobře vypadat, ale také chutnat.
Náš tip: Kromě buřtguláše by vás také mohla bavit fazolová polévka, mrkněte na náš recept.
Pokud vás zajímají další recepty na rychlovky, které zvládne opravdu každý, tak sledujte následující dva tipy, které jsme si pro vás připravili.