Jak na to

Kapání do polévky: jak na to a co všechno do polévky patří?

09.02.2021

Kapání do polévky neboli zavářka je velmi oblíbeným zahušťovadlem vývarů a podobných jinak poměrně řídkých polévek. Máme pro vás rychlý a snadný recept a také další rady, co ještě do polévky přidat pro její vylepšení. 

Recept na kapání do polévky

Často se mluví také o vaječném kapání, a to proto, že se kapání do polévky dělá právě z vajíček. Pak už jen přidáte mouku, vodu a sůl a máte hotovo. Rovnou pro vás máme rychlý recept i postup na kapání do polévky, který ocení každá hospodyňka.

Náš tip: Místo mouky můžete použít také dětskou krupičku, kapání pak není tak tuhé.

Co použít místo kapání do polévky?

Jestli se vám nechce zrovna do klasického kapání, polévku lze zahustit přidáním vaječných nudliček, rýže nebo luštěninové zavářky. Někdo dělá i játrovou anebo zeleninovou – například z kapusty nebo s mraženou zeleninou.

Do jaké polévky se hodí kapání?

Pro všechny milovníky polévek tady máme ještě další dva recepty na poctivé polévky, které zasytí k obědu a zahřejí k večeři. 

Polévka

Rychlá zeleninová polévka s červenou čočkou

30 minut 4 porce
Oběd, Večeře, Hlavní jídlo, Polévka, Všechny

Pho Bo – Vietnamská hovězí polévka

90 minut 6 porcí

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept