Kapání do polévky neboli zavářka je velmi oblíbeným zahušťovadlem vývarů a podobných jinak poměrně řídkých polévek. Máme pro vás rychlý a snadný recept a také další rady, co ještě do polévky přidat pro její vylepšení.
Recept na kapání do polévky
Často se mluví také o vaječném kapání, a to proto, že se kapání do polévky dělá právě z vajíček. Pak už jen přidáte mouku, vodu a sůl a máte hotovo. Rovnou pro vás máme rychlý recept i postup na kapání do polévky, který ocení každá hospodyňka.
Náš tip: Místo mouky můžete použít také dětskou krupičku, kapání pak není tak tuhé.
Co použít místo kapání do polévky?
Jestli se vám nechce zrovna do klasického kapání, polévku lze zahustit přidáním vaječných nudliček, rýže nebo luštěninové zavářky. Někdo dělá i játrovou anebo zeleninovou – například z kapusty nebo s mraženou zeleninou.
Do jaké polévky se hodí kapání?
- rozhodně do zeleninového vývaru
- kapání se hodí i do masových polévek, jako je kuřecí nebo hovězí vývar
- vyzkoušejte také pórkovou polévku s kapáním
- kapání můžete přidat i do hustějších polévek, jako je rajčatová, rajská nebo brokolicová se smetanou
Pro všechny milovníky polévek tady máme ještě další dva recepty na poctivé polévky, které zasytí k obědu a zahřejí k večeři.