Lasagne jsou v pravém slova smyslu široké italské těstoviny. Nicméně my toto slovo známe a používáme jako celý pokrm. Ten je složen právě z těchto těstovinových plátů, z mletého masa a bešamelu. Variací na tento jinak tradiční pokrm z Neapole je ale mnoho. Tady je několik našich tipů a receptů.
Recept na lahodné lasagne
Kromě již zmíněných ingrediencí můžete do lasagní přidat k základu s mletým masem i například špenát nebo sýr. Vyzkoušejte tento vynikající recept na lasagne. Nezapomeňte hotový pokrm dozdobit čerstvou bazalkou, která je lahodná jak pro oko, tak dodá i tu správnou italskou chuť.
Dalšími variacemi jsou například lasagne s krůtím nebo kuřecím masem anebo úplně vegetariánské lasagne jen se zeleninou. A jakou zeleninu zvolit? Vlastně jakoukoliv máte rádi. Od rajčat přes papriky, cuketu a lilek až po dýni nebo brokolici. Anebo zkuste lasagne s houbami. Před tím, než dáte pokrm zapéct, nezapomeňte ho posypat parmazánem anebo poklást vrstvou mozzarely.
Lasagne na sladko? Není problém!
Jestli jste o tomto dezertu ještě neslyšeli, neváhejte a vyzkoušejte ho, je až překvapivě dobrý. Připravte si 300 gramů jahod, 50 gramů másla, jednu vaničku tučného tvarohu, 8 plátů lasagní, dvě lžíce moučkového cukru, lžičku mleté skořice a lžíci soli.
Jak na to? Jahody omyjte a dejte do hrnce. Přijdete k nim máslo a cukr a rozvařte směs do omáčky. V druhém hrnci si dejte vařit osolenou vodu a uvařte v ní těstoviny dle návodu. Mezitím vyklopte tvaroh do misky, přidejte lžíci cukru a rozmíchejte. Na talíř servírujte uvařený plát těstovin, na něj tvaroh a ten polijte jahodovou omáčkou. Na konec posypejte skořicí a lahůdka je na stole.
A jestli zastáváte spíše slanou verzi, máme pro vás ještě další dva skvělé recepty na lasagne, které můžete podávat jak k obědu, tak k večeři a jistě si na nich moc pochutnáte.