Tagliatelle je druh těstovin, který se tradičně vyrábí v italských oblastech Emilia-Romagna a Marche. Tagliatelle jsou dlouhé ploché nudle, které se nejčastěji podávají s různými omáčkami. A my vám ukážeme tři skvělé recepty, které vám zachutnají jak na oběd, tak i k večeři!
Snadný a rychlý recept na tagliatelle se špenátem
Kromě balení těstovin tagliatelle si připravte 500 g baby špenátu, 1 cuketu, 3 žlutá rajčata (mohou být i červená), 2 šalotky, 3 stroužky česneku, 1 citron, 50 g piniových oříšků, olivový olej, italské koření, hrst čerstvé bazalky a 100 g sýru feta.
Jak na to? Nebojte, postup je velmi snadný, koukněte se na náš recept na tagliatelle a přesvědčte se sami.
Recept na rychlé tagliatelle s dýňovou omáčkou
Dalším skvělým receptem jsou tagliatelle s dýňovou omáčkou. Připravte si kromě jednoho balení těstovin tagliatelle jednu menší dýni hokaido, 200 ml smetany na vaření, zeleninový bujón, hrst vlašských ořechů, 2 stroužky česneku, olivový olej a hrst parmazánu.
Jak na to? Podívejte se na náš přímo na náš recept na tagliatelle, který je super rychlý a super snadný.
Recept na tagliatelle s boloňskou omáčkou
A nakonec nemůžeme zapomenout na těstoviny s boloňskou omáčkou, které miluje snad úplně každý. Je to klasika a jde o velmi rychlý a snadný recept, který zvládne i začátečník.
Jak na to? Tagliatelle si uvařte dle návody na obalu a k nim si připravte naši boloňskou omáčku. Rázem máte skvělý oběd nebo rychlou večeři.
Pokud se vám líbili naše recepty na tagliatelle, určitě vás potěšíme i dalšími tipy, co na oběd nebo k večeři, u kterých jsme se inspirovali Itálií. Tady jsou další dva recepty.