Karbanátek nebo sekaná? Co je lepší? A jak se který pokrm připravuje? Je mezi nimi vlastně nějaký rozdíl? Poradíme vám!
Karbanátek nebo sekaná?
Základ na oba pokrmy je vlastně stejný. Na oba si připravte 500 g mletého masa – 250 g vepřového a 250 g hovězího. Nezapomeňte na jednu velkou cibuli, 5 stroužků utřeného česneku, bylinky, jako je majoránka, tymián, petrželka, a jedno vajíčko. Pro ostřejší povahy použijte i špetku chilli.
Veškeré suroviny vložte do mísy a dobře promíchejte! Dosolte a dopepřete dle vlastní chuti. Utvořte hladkou směs, ze které uděláte v případě sekané jednu velkou šišku, v případě karbanátků uděláte placky velké asi jako vaše pěst, vysoké asi 2 centimetry.
V případě sekané si vymažte máslem pekáček a dejte ji péct do trouby na 200 stupňů po dobu 90 minut. V případě karbanátků si rozpalte na pánvi sádlo a opékejte je z každé strany asi 7 minut dokud vám nezezlátnou.
Podívejte se i na náš další recept na skvělou sekanou jako od babičky. Máme pro vás i další recept na smažené karbanátky. Také by vám mohl zachutnat náš holandský řízek.
Oba pokrmy pak podávejte s vařeným bramborem, bramborovou kaší nebo s americkými brambory či s bramborovým salátem. Skvělý k nim bude také okurkový salát.
Hledáte další snadné a rychlé recepty, které byste si mohli dopřát k obědu nebo k večeři a zvládne je opravdu každý? Tak tady jsou!