Recept na francouzské brambory je snadný a chutný. Také je skvělý v tom, že si můžete přidávat a mixovat ingredience dle chuti, takže jím pak hravě potěšíte celou svou rodinu. Jak na to? Tady jsou naše tipy na zapečené francouzské brambory.
Recept na francouzské brambory
Základní recept se skládá z brambor, uzeného masa, vajíčka a sýru. Na povrchu by měla vzniknout křupavá krusta, uvnitř by zase měl být pokr vláčný a nadýchaný. Podívejte se na postup v našem receptu na francouzské brambory s uzeným vepřovým masem. Dále pro vás máme recept na jemné francouzské brambory se šunkovým salámem. Vyzkoušejte, uvidíte, že jím potěšíte hlavně děti.
Jak francouzské brambory ještě vylepšit?
Jak už jsme zmínili, tuto pochoutku si může každý doladit v podstatě čímkoliv, na co zrovna dostane chuť. Tady je několik našich tipů.
- Přimíchejte do brambor nakládanou pikantní zeleninu Moravanka, pokrm dostane hned pěkný říz!
- Máte-li chuť na vegetariánské francouzské brambory, nahraďte maso pořádnou porcí zeleniny. Skvělá je cuketa, lilek, papriky anebo zamražená směs dle chuti.
- Zkuste mléko nahradit smetanou, abyste měli jídlo ještě jemnější.
- Naopak pro zajímavější chuť přimíchejte do mléka či smetany lžíci dijonské hořčice.
- Neváhejte a přidejte prolisovaný česnek nebo třeba čerstvé lístky medvědího česneku.
- Přidejte do receptu dvě hrsti sušených rajčat, oliv a bazalku!
- Nezapomeňte na čerstvé bylinky, ať už přímo do brambor anebo nakonec na ně těsně před podáváním.
Náš tip: Vyzkoušejte také recept na zapečené brambory se sýrem nebo zapečené brambory se zeleninou.
A pokud i vy milujete bramborové recepty, máme pro vás další dva lahodné, vyzkoušejte, nebudete litovat!