Kuře na paprice je vynikající a přitom snadný recept, který zvládne i úplný začátečník. Připravíte ho celkem rychle a hodí se jako rychlý oběd nebo když přemýšlíte, co si dát k večeři. Jak na to?
Recept na klasické kuře na paprice
Recept z české kuchyně, který milují děti i dospělí. Připravte si jedno celé kuře, cibuli, kelímek smetany na vaření, lžíci sladké mleté papriky, lžíci másla, lžíci mouky a sůl. A jak si tuhle dobrotu uvařit? Tady je náš recept na klasické kuře na paprice.
Tento pokrm podávejte nejlépe s těstovinami, hodí se ale také houskový nebo karlovarský knedlík, rýže či bramborové noky.
Jak recept na kuře na paprice ještě vylepšit?
- Když víte, že pokrm nebudete dávat malým dětem, klidně přiostřete. Místo sladké papriky sáhněte po paprice ostré, klidně přidejte i špetku mletého chilli. Jestli ani vy nejste fandové pálivého, tak zkuste vyměnit klasickou papriku za uzenou.
- Kuře se pokuste naporcovat na 8 kousků anebo z něj udělat nudličky, díky kterým se obejdete obírání kostí na talíři.
- Povzneste tento pokrm ještě o úroveň výš a použijte rovnou grilované nebo uzené kuřecí maso. Uvidíte, jak vám rozvoní kuchyni.
- Nebraňte se čerstvým bylinkám a hotové jídlo posypejte nasekanou petrželkou, tymiánem, přidejte snítek rozmarýnu nebo třeba jarní cibulku.
- Jestli máte doma pořádné milovníky masa, přidejte do omáčky ještě asi 150 gramů na kousíčky nakrájeného špeku. Anebo ho nakrájejte na malé špalíčky a prošpikujte jím kuře.
- Použijte stehenní řízky – jídlo pak bude krásně šťavnaté. Vyzkoušejte tento recept na kuře na paprice ze stehenních řízků.
Náš tip: Maso vařte tak dlouho, dokud samo od kostí neodpadne.
Pokud máte rádi recepty s kuřecím masem, máme pro vás ještě další dva tipy, které si jistě zamilujete. Servírovat je pak můžete jak k obědu, tak jako rychlou večeři. Také můžete vyzkoušet recept na kuřecí kebab.