Vepřová panenka je úžasný kousek masa, který miluje snad každý masožravec. Je snadná a rychlá na přípravu, oběd či večeři z ní vykouzlíte raz dva a všichni si ještě pochutnají. My jsme si pro vás připravili hned několik tipů, jak panenku připravit a podávat.
Pečená vepřová panenka na slano i na sladko
Vepřová panenka je dlouhý tenký kus vepřového masa, velmi šťavnatý a libový, jen ho stačí správně připravit a máte neskutečnou pochoutku. Vyzkoušejte úžasný recept, kde hraje hlavní roli vepřová panenka v bylinkové krustě. A co my na tomto kousku masa milujeme nejvíc? Je báječné jak na slaný způsob, tak i na sladko. Ochutnejte třeba vepřovou panenku pečenou se sušeným ovocem.
Jak rychle připravit vepřovou panenku?
Spěcháte a potřebujete mít oběd či večeři co nejrychleji? Pak je nejsnazší potřít celý kus panenky olivovým olejem a dát ho na rozpálenou pánev a zprudka jej ze všech stran osmažit. Opravdu stačí z každé strany minuta až dvě, aby vám uvnitř zůstalo maso krásně vláčné a růžové.
Pokud máte raději maso víc propečené, udělejte si z válečku panenky medailonky, asi 2 centimetry široké a opékejte panenku takto na plátky. Opět stačí z každé strany cca 90 vteřin.
Náš tip: Zkuste pak hotové medailonky přelít houbovou omáčkou.
Jakou přílohu zvolit k vepřové panence?
I v tomto je panenka ideální – hodí se k ní totiž jakákoli příloha. Ať už to budou americké brambory, zapečené brambory s chedarem, grilovaná nebo zapečená zelenina, ale klidně i zeleninový salát nebo salát bramborový s rajčátky či bramborový salát s ananasem.
Zaujaly vás naše tipy, jak připravit vepřovou panenku? A co takhle vyzkoušejt ještě další masové recepty? Tyhle dva vás zaručeně dostanou!