Vepřové maso je v české kuchyni velmi oblíbené a vepřové na houbách je stará dobrá klasika. Jak na to, abyste zvládli rychlou večeři nebo rodinný oběd?
Vepřové na houbách – recept
Vepřové na houbách je skvělý a přitom snadný recept. Důležitou roli hraje vhodně zvolené maso, pak už je to hračka. Připravte si vepřovou plec, sušené nebo čerstvé houby – mohou být hříbky, ale také třeba žampiony, 1 velkou cibuli, vývar nebo vodu, hladkou mouku, máslo a koření na dochucení. Dále postupujte podle našeho receptu na vepřové plátky na houbách.
Náš tip: Vyzkoušejte také vepřové kostky na houbách. Použijte vepřovou krkovici, rozkrájejte ji na kostky o velikosti cca 2 centimetry a postupujte dál podle našeho receptu.
Vepřové maso a způsoby přípravy
Vepřové maso můžete vařit, péct, smažit i grilovat a nikdy nešlápnete vedle. Z vepřového masa se k vaření a kouzlení v kuchyni nejčastěji využívá pečeně, kýta a plec. Krkovice je pak ideální na grilování. Milovníci vepřového si ale rádi dopřejí i bůček, koleno nebo žebra, pokrmy, které se nejčastěji pečou v troubě. Za velkou pochoutku se také pokládá vepřový ocásek.
Vepřové maso a další recepty
Vepřové maso je v českých domácnostech jedno z nejpoužívanějších, proto možná oceníte i další recepty s vepřovým. Asi nejsnadnější a velmi rychlé pokrmy jsou vepřové plátky na přírodní způsob s lehkou přílohou, jako jsou brambory či americké brambory nebo zelenina. Celé rodině pak jistě uděláte radost řízkem z vepřové kýty.
Můžete zkusit také vepřové maso s pórkem a houbami. Skvělý recept máme i na segedínský guláš z vepřového nebo vepřové na kmíně. A rozhodně vyzkoušejte pomalu pečený vepřový bůček.
Zaujaly vás naše tipy, jak připravit vepřové maso, ale říkáte si, co vepřová panenka? Ani na tu jsme nezapomněli, tady jsou hned dva skvělé recepty.